Wat heeft Stoutenburg ons te bieden?

Gezien de positieve geluiden ter voortzetting van een stilteweek in 2014, heb ik opnieuw, samen met Jean Pierre, het initiatief genomen om voor de organisatie en begeleiding van een nieuwe stilteweek te zorgen.

 

Kasteel Stoutenburg Gemeente Leusden
Kasteel Stoutenburg
Gemeente Leusden

 

De keus is deze keer op Nederland gevallen. Het zou natuurlijk voor ons makkelijker zijn om door te gaan in Brugge, wat ons prima bevallen is. Maar het is ook wel eens goed om te wisselen. Één keertje in België, één keertje in Nederland.
Deze keer is onze keus gevallen op Kasteel Stoutenburg, het conferentieoord van het Franciscaans Milieuproject, dichtbij Amersfoort. Rond het jaar 2000 zijn we vaker met Douwe naar deze plek geweest (weekend, of Advaitadagen).

Sommige kennen deze plek al en weten dat de gemeenschap die daar woont heel open is en de Advaita, de Openheid, heel erg waardeert.

 

Wat hebben ze ons te bieden:

 

Deze plek is zo druk bezocht dat we 1 jaar van te voren al een datum moesten vaststellen.

Er bleef nog maar 1 week over  in de vakantieperiode, namelijk, de week van vrijdag 15 t/m 22 augustus 2014. We hebben een optie mogen nemen op deze week tot en met eind december 2013.
Er zijn 21x 1-persoonskamers (vrij klein maar prettig) en 5 x 2xpersoonskamers.

De maaltijden zijn biologisch/vegetarisch (producten vaak van hun eigen moestuin o.a.). Ik hoop dat degene die vlees/vis eten, het in die week kunnen volhouden. Het eten is werkelijk heel lekker.

Voor de avondmaaltijd en de soep tijdens de lunch wordt gezorgd door de medewerkers van Stoutenburg.

We moeten zelf afwassen en zorgen voor ontbijt en lunch. (de inkoop wordt wel verzorgd door de medewerkers van Stoutenburg, we moeten wel zelf tafel dekken, afruimen, afwassen, koffie en thee klaar maken ook voor in de pauze).

Het stukje zelfwerkzaamheid is dus groter. Dit kun je ook zien als een beoefenen van de Stilte in de praktijk. Samen aan het werk in de Stilte.

De prijs is per persoon per dag is rond de 40 euros (inclusief logeren, avond eten en soep).

Er komt nog ongeveer 5 euros bij per dag voor ontbijt en lunch afhankelijk van de totale inkoop).

Het is niet mogelijk om een paar dagen te komen voor een goedkopere prijs. Ook al kom je 3 of 4 dagen, je betaalt dezelfde prijs als voor de hele week.

Het is ook niet mogelijk om alleen maar mee te eten overdag. De prijs is dus inclusief het logeren en het eten.

De omgeving leent zich uitstekend voor meditatie buiten, stiltewandeling maar ook verder natuurlijk fietsen en lopen in de natuur in de omgeving van Stoutenburg.

De bereikbaarheid (zie ook website) is ook uitstekend, trein en bus. Of auto. Je kunt gratis parkeren bij Stoutenburg.

We beschikken over een prachtige hele ruime tuinzaal van 90 m2 waar we dus royaal kunnen zitten met ook de nodige technische Wifi mogelijkheden voor het beluisteren van de opnames. De betaling zal deze keer via mij of Jean Pierre verlopen. Voorlopig is het allerbelangrijkste dat we weten hoeveel mensen graag mee willen doen aan deze stilteweek.

 

Inschrijving:

Odile of Jean-Pierre

stilteweek@advaitastiltegroepen.net

Minimum aantal deelnemers: 12 . Er is plaats voor 31 mensen. Meer niet.

Of je moet buiten de deur slapen en eten, dan kun je natuurlijk wel mee doen.

Uiterste datum van inschrijving : zo snel mogelijk, maar wel uiterlijk eind april2014.

Odile

 

 

Tuinzaal Kasteel Stoutenburg
Tuinzaal Kasteel Stoutenburg
Print Friendly, PDF & Email