Verslag bezoek aan Stoutenburg, december 2013

Marco, degene die zich bezig houdt met het ontvangen van gasten en groepen op Stoutenburg, heeft me in december uitgenodigd om het hele gebouw te zien, omdat ik al zeker 10 jaar lang niet meer in Stoutenburg geweest was en mijn idee van Stoutenburg wat verouderd kon zijn.

Stoutenburg

Kasteel Stoutenburg gemeente Leusden

Eigenlijk was er voor mij niet veel veranderd. De open sfeer was er zoals toen en ook het gesprek met Marco verliep heel natuurlijk. Ik heb nog Cocky gezien en het was allemaal Goed.

Met Marco hebben we de tuinzaal bekeken (daar waren nog een paar steigers, want de zaal wordt opnieuw geschilderd). Zoals toen een hele ruime zaal met heel veel grote ramen en een hoog plafond, dus heel veel licht… en alle ramen kijken uit op de geweldig mooie tuin.

Verder is er ook verwarming en een complete geluidsinstallatie, Wifi en mogelijkheden tot aansluiting van computer. Wel belangrijk voor de geluidsopnames.

Wat wel veranderd is, is dat we over onze eigen eetzaal beschikken en daarnaast een eigen keuken, volledig ingericht voor alle maaltijden. Dat is dan wel een luxe!!!

Verder waren de toiletten naast de tuinzaal vernieuwd en ook heel ruim.

Op de bovenverdieping (ook bereikbaar met een lift) zijn de meeste kamers te vinden zowel voor 1 als voor 2 personen. Allemaal met een wastafel en alles wat nodig is voor een kort verblijf.

Een klein trapje omhoog nog meer kamers voor 1 en >of 2 personen.

3 douches op de 1e verdieping zullen wel voldoende zijn. En ik weet niet meer of er nog 1 extra douche was bij de andere kamers (bij dat klein trapje).

De mogelijkheid om buiten te mediteren (bijv. een stiltewandeling of zelfs zitmeditatie) is er vooral in de vroege ochtend.

De biologische tuin is ook te bezichtigen. Daar zullen we ook mensen ontmoeten die daar in de zomer werken. Maar verder zijn we de enige groep op Stoutenburg in die week.

In de omgeving zijn er genoeg wandel- en fietsmogelijkheden.

Wat de kosten betreft:

Zoals ik zei: er wordt €40 per dag per persoon gevraagd (slapen en 1 avondmaaltijd). Dit zijn de basiskosten. Voor de hele week betekent dat €280. Mocht je lakens, handdoeken en washand willen huren, dan komt er nog €8 bij. Dus een totaal bedrag van €288.

Voor degenen die in Nederland wonen, graag dit bedrag overmaken op gironr 3527879,

IBAN NL 61 INGB 0003 5278 79 op naam van O. de Westphalen, met vermelding van ‘retraite stoutenburg 2014’.

Voor degenen die in België wonen, graag dit bedrag overmaken op gironr BE75 4751 1328 0151 op naam van Verschuere-Vandekerckhove, met vermelding van ‘retraite stoutenburg 2014’.

Graag dit bedrag uiterlijk eind april/medio mei 2014 overmaken.

Het restantbedrag (voor ontbijt en lunch) is later te betalen, als we het aantal deelnemers kennen, en we exact weten welke kosten gemaakt werden voor ontbijt en lunch . Ik schat deze kosten voor ontbijt en lunch op een 5 tot 10 euro per dag.

Hartelijke groet,
Odile en Jean Pierre

Print Friendly, PDF & Email